Kalotin kovakuntoisin 2017 -kisat

Noniin toverit!

Seuraavana alamme katsoa, kuka on Kalotin kovakuntoisin vuonna 2017. Viime vuoden tapahtumassa oli etelästä asti jämyjä palomiehiä mukana. Veikkaan, että tältäkin kylältä löytyisi heille haastajia!? Kisat järjestetään tänä vuonna Athlete Gymillä, joten meillä Meri-Lapin väellä on kisoja varten harjoittelupaikka todella lähellä 👍

Lajeja on viisi, joissa testataan rehellisesti ja selvästi kuka tämän tittelin tulee saamaan. Kuntosalin tilaan on haettu erikoisluvat 120 ihmisille, joten yleisöksi kyllä pääsee, vaikka kisaamaan ei lähde! Kalotin vahvin -kisat Kemissä oli jännittävää seurata! Samanlainen tunnelma, ellei jännittävämpi syttyy näissä kisoissa, koska useampi voi suorittaa liikkeet yhtä aikaa, eli kilpailuhenkeä syntyy todella! 👍 Vinkkasehan ystäväsi mukaan ja tulkaa harjoittelemaan salille. Henkilökunta neuvoo ja opastaa liikkeissä jos on tarvis 👍 #kuntoakovemmaksi #haastaitsesi #haastaystäväsi #kalotinkovakuntoisin2017

Kalotin kovakuntosin kisan lajit:

Kropan herättely:

– Kahvakuulan tempaus yhdellä kädellä + turkkilainen ylösnousu. Kahvakuulan paino miehillä 24kg. Naisilla 16kg. Aikaa on 5min ja toistot lasketaan. Kuulaa ei saa välillä laskea maahan.

Taito:

– Yksi kierros sisältää: Kieppi rekillä, lähtö roikunnasta + 3 dippiä voimistelurenkaissa + 6 pistoolikyykyä vuoropuolin. Aikaa on 3min ja toistot lasketaan lasketaan (täysi kierros 10 toistoo). Naisilla muuten sama, mutta dippi tehdään telineessä.

Voima:

Maximi voima eli ykköstä haetaan. 2min aikaa ”hakea” maksimi jokaisessa liikkeessä, joka lajin jälkeen minuutin tauko. Kisaaja lastaa/vaihtaa itse painot! Kokonaisaika siis 8min ja yhteistulos ratkaisee.
-etukyykky
-työntöpunnerrus
-maastaveto

Lihaskunto:

-Kivennosto + tukintyöntö suorille käsille.
-Miesten kiven paino 60kg. 7 tasoa. (110-170cm), naisille 45kg (110-150cm).
– Tukki nouseva paino 55kg-85kg. Naisille 35-55kg.
Liikkeet suoritetaan peräkkäin vuorotellen alkaen kivestä, päättyen tukkiin. Eli miehet seitsemän kivitasoa, seitsemän työntöä tukilla ja naisilla 5 tasoa ja 5 nostoa tukilla. Nopein aika voittaa, takaraja suoritukselle on 3min, jonka jälkeen lasketaan suoritetut toistot.

Maitohappo Grande Finale:

-Voimakelkan veto köydellä istuen + kelkan veto valjailla.
-Matkan pituus per. Suunta 15m.
-kelkan paino miehet 100kg ja naiset 50kg+ kelkan omapaino 50kg.
-aikaraja 8min.
-vedetty matka on tulos!